Ramon Agenjo, vicepresident de la Fundació Damm, protagonitza el segon lliurament de “Els acadèmics”, la nova sèrie de la institució gastronòmica que vol donar a conèixer, amb un to proper i amè, aspectes destacats i curiositats de la història i la cultura gastronòmica de Catalunya.
En aquest capítol, Agenjo −qui també és tresorer de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició−, descobreix la història del llúpol i la seva aplicació en el món de la cervesa, així com els esforços de Damm per plantar llúpol a Catalunya. Avui dia, Damm compta amb 8 hectàrees de llúpol de la varietat Nugget en el municipi tarragoní de Prades (Alt Camp), amb el qual elabora Complot, la IPA mediterrània de Damm.
L'Acadèmia Catalana de la Gastronomia i Nutrició va ser fundada al 1989 amb la finalitat de cohesionar, protegir i promoure la recerca, divulgació i promoció de la cuina i la gastronomia catalanes, així com consolidar la inequívoca i necessària relació que ha d'haver-hi i hi ha entre gastronomia i societat.
Per a veure el vídeo, feu clic aquí.