La Fundació Damm, nova mecenes de la Càtedra d'Oboè de la Escuela Superior de Música Reina Sofía des del pròxim curs 2022/2023
Fundació Damm 21 de juny de 2022

La Fundació Damm, en el seu compromís per fer visible i donar suport a la cultura del nostre país, ha signat avui un acord de col·laboració amb la Fundación Albéniz a partir del qual es converteix en mecenes de la Càtedra d’Oboè des del pròxim curs 2022-2023. A l’acte hi han estat presents Paloma O’Shea, presidenta fundadora de la Escuela Superior de Música Reina Sofía, i Demetrio Carceller Arce, president de la Fundació  Damm. 

La Fundació Damm, sota la seva premissa de treballar i ajudar a construir una societat millor, contempla aquest acord com una oportunitat per al foment de l’educació musical i el coneixement dels joves músics a la societat, donant suport a les necessitats diàries dels seus estudis i a l’organització d’activitats artístiques com són els concerts per tota la geografia espanyola dels joves músics que conformen la “Cátedra de Oboe Fundación Damm”

La signatura d’aquest conveni subratlla l’aposta de Damm i la seva Fundació per valors compartits com l’esforç, l’excel·lència i la creença en el talent de les persones, així com la seva voluntat de desenvolupament de les arts, la música i la cultura d’Espanya. 

“La Càtedra d’Oboè té una significació especial per a la Fundació Damm, perquè permet que continuem fomentant els valors de l’excel·lència i la cohesió entre els joves gràcies a l’aprenentatge d’un instrument de venerable història. La música és el llenguatge universal de la humanitat i en totes les cultures juga un paper molt important en l’educació i la cura de les persones, així com a la convivència social, que són la raó de ser de la Fundació Damm”, ha destacat Demetrio Carceller Arce. 

Per a la Escuela Superior de Música Reina Sofía, centre de referència internacional per a l’ensenyament de joves músics que cada any compta amb 150 alumnes de més de 30 nacionalitats, la incorporació d’aquest nou mecenes suposa un suport molt important per continuar complint amb els seus dos objectius fundacionals, donar suport als joves de major talent en el seu desenvolupament personal i artístic; i acostar la música a la societat. 

“Tot el que fem a la EscuelaReina Sofía es basa en el convenciment que la música té un gran poder transformador de les persones i de les societats. El mecenatge que iniciem avui ens permetrà avançar en aquest camí recolzant la Càtedra d’Oboè en les seves necessitats i facilitant la presència de grans mestres oboistes internacionals en el programa Lecciones Magistrales que impulsem a la Escuela com a complement i reforç dels estudis regulars”, ha indicat Paloma O’Shea. 

Més informació sobre la Escuela Superior de Música Reina Sofía al seu web. 


Sobre la Fundació Damm i la cultura

La cultura és un dels principals àmbits d’actuació de la Fundació Damm. Museus, auditoris, teatres o exposicions fotogràfiques són tan sols alguns dels àmbits que reben el suport de l’entitat, amb l’objectiu de fer la cultura accessible a totes les persones pel seu poder transformador tant en l’àmbit individual com col·lectiu, que impacta de maneta molt positiva en el creixement i el desenvolupament de la societat. En la seva clara aposta per acostar la cultura a la ciutadania, el 2021 fins a 31 entitats culturals relacionades amb la música, l’art, el teatre, el cinema i la literatura van rebre el suport de la Fundació Damm.

La Fundació Damm, nova mecenes de la Càtedra d'Oboè de la Escuela Superior de Música Reina Sofía des del pròxim curs 2022/2023