La Fundació Damm ha inaugurat oficialment aquesta tarda la nova Ciutat Esportiva Damm, un complex esportiu de 30.000 m² que es converteix en la nova llar del Club de Futbol Damm. Les noves instal·lacions, ubicades a Montjuïc, permetran a l’entitat seguir impulsant el futbol base i formant joves talents, una tasca que el Club ha desenvolupat durant els seus 70 anys de trajectòria, consolidant-se com un dels principals planters de talent futbolístic del país.
L'acte d'inauguració ha comptat amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa; el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull; el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el conseller d’Esports, Bernardo Álvarez, o el president del Comité Olímpico Español, Alejandro Blanco, que han visitat el nou complex esportiu acompanyats de Demetrio Carceller Arce, president de la Fundació Damm i president executiu de Damm, i de Ramon Agenjo, president del Club de Futbol Damm i patró-director de la Fundació Damm.
La inauguració de la Ciutat Esportiva Damm coincideix amb el 70è aniversari de la fundació del Club de Futbol Damm, que va néixer l’any 1954 gràcies a la iniciativa d’un grup de treballadors de Damm que volien motivar la joventut del barri en què s’ubica l’actual Antiga Fàbrica Estrella Damm. Set dècades més tard, el Club inicia una nova era amb l’arribada a la seva nova llar, tot mantenint intactes el seus valors fundacionals: formar i educar joves esportistes i ajudar-los en el seu desenvolupament com a futbolistes i com a persones.
La Ciutat Esportiva Damm, la construcció de la qual es va iniciar el novembre de 2022, disposa de dos camps de futbol 11 —un dels quals es pot dividir en dos camps de futbol 7— i dos edificis. L’edifici principal acull les oficines del Club, a més dels serveis mèdics, un gimnàs, els vestidors del camp principal i una sala d’estudis per donar continuïtat a la formació acadèmica dels seus jugadors i les jugadores. En el segon edifici, situat entre els dos camps de futbol, s’hi han situat uns altres vestidors, la graderia —amb una capacitat de fins a 550 espectadors— i una àrea de restauració de 100 m². El nou complex esportiu de la Fundació Damm es una obra conjunta dels estudis d’arquitectura barcelonins Max de Cusa i Hiha Studio que s’integra al paisatge de la muntanya de Montjuïc i que ofereix unes instal·lacions lliures d’emissions de CO₂ i respectuoses amb el medi ambient. Amb un consum totalment elèctric alimentat per plaques fotovoltaiques i amb un sistema d’emmagatzematge d’aigua de pluja per al reg i manteniment dels camps, el resultat ha estat unes instal·lacions Nearly Zero Energy Building (NZEB) i energèticament autosuficients.
Durant l'acte, les més de 500 persones assistents han pogut conèixer de primera mà les noves instal·lacions del Club de Futbol Damm, que ha permès a l’entitat reunir per primera vegada tots els equipaments del Club en un mateix espai, així com acollir totes les persones que en formen part: els 230 jugadors i jugadores, i les més de 90 persones que integren els equips tècnic i mèdic, a més de l’staff del Club.
A l’acte inaugural han assistit també jugadors que han format part de la història de l’entitat i que ara juguen a primera divisió, com David López (Girona FC) o Joan Garcia (RCD Espanyol), així com destacades personalitats del món de l’esport, com Joan Laporta, president del FC Barcelona, Mao Ye Wu, CEO del RCD Espanyol, o Quique Cárcel, director esportiu del Girona FC, Joan Soteras, president de la Federació Catalana de Futbol i vicepresident de la Real Federación Española de Futbol, i Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, a més de representants de clubs de futbol base d’arreu de Barcelona. Tot i no haver pogut assistir a la inauguració, moltes cares conegudes del món del futbol han volgut felicitar al Club de Futbol Damm per la nova Ciutat Esportiva. Leo Messi, Pep Guardiola, Andrés Iniesta, Maria Pérez, Xavi Hernández o Vicente del Bosque son només alguns dels noms que han aparegut en pantalla per enviar als cervesers i a les cerveseres els seus millors desitjos en aquesta nova etapa a Montjuïc. Un altre dels moments àlgids de la vetllada ha estat quan els Castellers d’Esparreguera han aixecat un pilar de 4, i l’enxaneta ha desplegat un escut del Club de Futbol Damm.
La Ciutat Esportiva Damm ha quedat oficialment inaugurada amb el servei d’honor que ha fet Inés Pujol Agenjo, sisena generació de la família Damm. De la mà del seu avi, Ramon Agenjo, ha repetit així el mateix gest que la seva besàvia, Josefina Bosch Damm, va fer 70 anys enrere, quan va realitzar el servei d’honor del primer partit oficial del Club de Futbol Damm l’any 1954.
Els dos primers equips del Club han estat els encarregats de posar el punt i final a l’acte amb dos partits amistosos contra el RCD Espanyol i el FC Barcelona. En primer lloc, el Juvenil Femení A s’ha enfrontat a les jugadores del RCD Espanyol, mentre els jugadors del Juvenil Masculí A han jugat contra el juvenil del FC Barcelona, finalitzant la jornada amb el futbol com a gran protagonista.
Sobre el Club de Futbol Damm
Fundat el 1954, el Club de Futbol Damm és el primer gran projecte social i esportiu de Damm i l'origen de l'actual Fundació Damm. És una entitat 100 % formativa: tots els seus jugadors i jugadores tenen menys de 19 anys i gaudeixen d'una beca que cobreix les despeses derivades de la pràctica esportiva. Al llarg d'aquests anys de trajectòria, el prestigi del CF Damm no ha parat de créixer, mantenint intocable el seu esperit fundacional: formar i educar joves esportistes i ajudar-los en el seu desenvolupament com a futbolistes i com a persones.
Sobre la Fundació Damm
Era l’any 1954 quan un grup de treballadors de la cervesera van crear el Club de Futbol Damm, amb el compromís de formar i educar a través de l’esport al jovent del barri on la companyia tenia la seva antiga fàbrica. Aquell compromís de fa 70 anys enrere era la llavor de l’actual Fundació Damm que, presidida per Demetrio Carceller Arce, vertebra i difon les múltiples accions de mecenatge i filantropia dutes a terme per Damm per contribuir a la construcció d’una societat més justa i igualitària, a través del desenvolupament social, esportiu i cultural del nostre entorn.